Om mig

VEM ÄR JAG

 

Jag är en 37åring som föll för yoga ganska sent i livet. Jag har testat en hel del olika yogatyper och uppskattar delar ur de olika, men det största för mig är lugnet jag kan hitta. En vardag som betyder att vi ska prestera både på arbetet och i hemmet behöver ett komplement som lär oss hantera detta och ge kroppen möjlighet till återhämtning. Jag satte höga gränser redan som ung och tyvärr aldeles för höga mot vad kroppen har möjlighet att klara av. När jag äntligen insåg det testade jag yoga och det ger mig nu ett lugn. Ett lugn både under utövandet och utanför samtidigt som det givit mig redskap att ta det lugnare i vardagen och sätta upp realistiska gränser. Min tonårstid och start i arbetslivet var ganska tung och kantades med höga krav och låg självkänsla. Jag vill därför ge barn och unga verktyg för att hantera liknande situationer. Samtidigt har dagens samhälle med sociala medier, ständig uppkoppling och kravbilder resulterat i minskad tid för återhämtning. Yogan kan ge den avlsappning kroppen behöver. Det är pågrund av hur min ungdom såg ut som jag började utbilda mig till yogalärare för barn och ungdomar. Jag vill få kunskap att ge mina två döttrar ifall de behöver verktyg och hjälp genom sin ungdom och även passa på att få ge det till andra barn och unga i samma situation. Fördelarna jag prioriterar från yogan är kunna hantera andningen, den fysiska utmaningen och avslappningen.

 

Våren 2017 gick jag första modulen av 3 för att bli certifierad barnyogalärare enligt Yoga Aliances riktlinjer.

Modul 2 - barn 7-11 år där jag har hållt pass i skolklasser men även mindre grupper och nu under hösten har jag haft en barnkurs på 8v.

Modul 3 undom/tonår 12-16 år Årskurs 7 i Fässbergsskolan, Hälsodag 2017

Årskurs 8 på Södergårdskolan i Mölndal - 2017

Modul 1 barn 2-6 år Yoga på Toltorpsskolans förskola

Jag arbetar som teknisk skribent till vardags och tycker det är ett underbart komplement att hålla yogaklasser för barn och ungdomar.

Jag har yogat sedan 2013 och har testat på olika yogastilar .

Copyright @ All Rights Reserved